Obzirom da smo prvi u regiji započeli TrichoLAB analizu vlasišta, smatramo da je bitno da i vi znate njezine prednosti u odnosu na dosadašnje metode dijagnostike bolesti vlasišta.

TrichoLAB je  poseban program  koji koristi neinvazivnu, trihoskopsku metodu analize vlasišta na osnovi čijih rezultata je moguće postaviti točnu dijagnozu bolesti kose i  vlasišta. Trihoskopija se temelji na videodermoskopiji kojom se procjenjuje broj vlasi, postotak tankih, srednje debelih i debelih vlasi, broj vlasi u jednom dlačnom folikulu, broj praznih folikula. Na osnovi ovako preciznog izračuna, ova metoda omogućava razlikovanje pojedinih oblika ispada kose npr. androgenetsku alopeciju od telogenog efluvija ali i pojedine upalne bolesti samog vlasišta kao što su lihen planopilaris, diskoidni lupus, frontalna fibrozirajuća alopecija.

Uz veliku prednost koju nam nudi u dijagnostici, trihoskopija sa fotodokumentacijom  je neprocijenjivo korisna u praćenju tijeka liječenja bolesti.

Kod spornih slučajeva, moguće je nalaz poslati na drugo mišljenje kod jednog od najboljih svjetskih stručnjaka u liječenju bolesti vlasišta kao što su prof. Antonella Tosti, Miami ili prof.Lidia Rudnicka, Varšava.