Matija Poljak, mag.pharm., univ.mag.pharm.

Gljivične infekcije češće su u starijih osoba, dijabetičara, sportaša, bolesnika s poremećajima cirkulacije i perifernog živčanog sustava te kod oslabljenog imunološkog sustava. Česta oštećenja noktiju i stopala također povećavaju rizik od gljivične infekcije, posebno u starijih osoba.

Infekcija noktiju može započeti kao bijela ili žuta promjena boje slobodnog ruba nokta na nogama ili rukama. Ako se gljivica širi dublje u nokat, nokat se zadeblja, vrhovi postaju lomljivi, a nokat postaje smeđi.

Pri samoliječenju gljivične infekcije nokta koriste se lakovi i olovke za nokte kako bi aktivni sastojci mogli prodrijeti kroz tvrdo tkivo nokta i spriječiti širenje infekcije na zdrave dijelove nokta. Lak za nokte i olovka za nokte sadrže mliječnu kiselinu koja stvara kiselo, nepovoljno okruženje za gljivice. Kako bi prodrli duboko u strukturu nokta, Nailner® lak i Nailner® olovka omogućavaju pristup mliječnoj kiselini tamo gdje je to potrebno.

Za učinkovito rješavanje gljivične infekcije noktiju potrebno je odmah započeti nanositi proizvod i nanositi ga dovoljno vremena. Rješavanje gljivica s noktiju je duži proces od liječenja kožnih infekcija, a  može trajati od 3 do 6 mjeseci, ponekad i duže. Primjenom Nailner® proizvoda rezultati su vidljivi već nakon 7 dana ali primjenu je potrebno nastaviti 3 do 6 mjeseci, prema dogovoru s liječnikom ili ljekarnikom.

Saznajte više o Nailner® proizvodima:  https://www.nailner.hr/